Anabolen gaan gebruiken, of toch liever niet?

Anabolen gaan gebruiken, of toch liever niet?

Je leest dit artikel omdat je er waarschijnlijk over na aan het denken bent, om anabolen te gaan gebruiken. Je hebt namelijk aan de ene kant gehoord dat anabolen een goed hulpmiddel zijn, maar aan de andere kant ook dat het slecht is voor je lichaam, en dus gevaarlijk.

Je hebt waarschijnlijk al met diverse bodybuilders gesproken die zelf anabolen gebruiken, en die zeggen allemaal dat het bij normaal gebruik helemaal niet slecht is, en ook niet gevaarlijk. Wat moet je nu doen. Gaan gebruiken? Of toch maar liever niet?

Of je anabolen gaat gebruiken, dat ligt voornamelijk natuurlijk aan jou. Je moet zelf die beslissing nemen.

Daarbij durven we wel een aantal dingen te stellen. Zo kan het gebruik van anabolen slecht zijn. Als je je niet aan de richtlijnen wilt houden, te veel gaat gebruiken, of verkeerd gaat gebruiken.

Een goed voorbeeld van verkeerd gebruik is dat als je net een kuur gedaan hebt, direct weer met een nieuwe kuur gaat beginnen. En daarna weer direct met een nieuwe kuur gaat beginnen.

Dat is natuurlijk verkeerd, en heel slechts voor je lichaam.

Hetzelfde is van toepassing als je een slechte, of misschien wel een hele slechte gezondheid hebt. Dan is het gebruik van anabolen vaak zelfs helemaal af te raden.

Training – Voeding

En anabolen alleen brengen je echt niet in de top van het bodybuilden.

Daar is namelijk jarenlange training voor nodig, en evenwichtige voeding. Je wordt immers ook niet automatisch een topvoetballer als je voetbalschoenen koopt, of een nieuwe voetbal.

Het is een combinatie. Vaak wordt ook wel gesteld dat je pas voor het eerst met een kuur anabolen moet beginnen, als je er al een aantal jaren training op hebt zitten. Als je al de nodige mooie spieren hebt. Dat is ook het moment dat je lichaam gewend is aan het, soms, vele trainen.

Het moment dus dat je een kuur kunt gebruiken om nog meer spiermassa te verkrijgen, dat overigens op dat moment ook niet zonder nog meer trainen gaat.

Ga je anabolen gebruiken, hou je dan vast aan de richtlijnen die er zijn voor gebruik.

Laat je geen gouden bergen beloven, maar kuur verantwoord. Dan heeft het ook veel meer zin, en je spiermassa zal zich op dat moment pas echt vergroten.

Ben je al bezig met bodybuilden, vraag dan vooral advies aan iemand die anabolen al langer gebruikt.