Nee. Zo simpel is het. Anabolen / steroïden zullen, niet kunnen, zullen je groei volledig stoppen. Als je nog verder moet groeien zullen je epiphysair schijven dichtgroeien, waardoor verdere groei onmogelijk wordt. Verder is het ten sterkste af te raden steroïden te gebruiken terwijl je endocrien systeem nog in groei is, en erg fragiel. Het herstelt niet zo snel en kan permanent schade aanrichten op lange termijn waardoor je later in je leven je libido verliest, (al dan niet tijdelijk) impotent wordt en mogelijk zelfs onvruchtbaar wordt. Ik neem aan dat de meeste mensen van plan zijn om kinderen en een vervullend coïtusleven te hebben in hun toekomst, dus onder de 18 geen anabolen. Punt uit.

 

Als je onder die leeftijd bent, kom gerust binnen, stel vragen, lees en leer. Als je later ooit van plan bent te gaan gebruiken is het ten sterkste aan te raden om je tijd te nemen om alle aspecten voldoende te leren inzake werking en veiligheid, voor je zelf voorgeschreven medicatie gaat gebruiken. het uiteindelijke doel is het behouden en zelfs bevorderen van de gezondheid, zodat we een fitte en sterke oude dag hebben.

AAS zijn geen magische pilletjes. Het zijn enkel effectieve hormonale medicijnen. Ze vergroten de eiwitsynthese in het lichaam. Maar om eiwitten te synthetiseren in het lichaam is wel een aanvoer van aminozuren uit correcte voeding nodig, en voldoende energie in de vorm van vetten en koolhydraten. Degenen die denken dat AAS een manier zijn om een plateautje te overkomen, of om hun slechte eetgewoonten te verdoezelen zullen zich hieraan lelijk verbranden.

 

Het tegendeel is waar: een gebruiker moet nóg meer op zijn dieet letten. Om het maximum er uit te halen zul je nóg meer moeten eten, en om van alles voldoende binnen te krijgen op een correcte manier heb je wat verstand van voeding nodig. Als je nu 1m80 bent en 70 of 80 kilo weegt bij 12% vet, dan weet je er duidelijk nog niet genoeg van. Als je voldoende van voeding kende en het toepaste dan was je al 90 kg voor je ook maar aan anabolen dacht. Waar 40-45 calorieën per kilogram lichaamsgewicht gewoonlijk volstaan voor een naturel bodybuilder, heeft een gebruiker er al snel 50 en meer nodig.

Nee. Of toch nagenoeg niet. Dit sluit nauw aan bij het vorige punt. Eerst en vooral omdat als je nog niet dicht bij je natuurlijke limiet bent je nog niet voldoende variaties in training en dieet hebt geprobeerd om aan te nemen dat je klaar bent om farmaceutica te gebruiken. De tweede reden is dat als je niet in staat bent zo’n natuurlijke limiet te halen, je niet voldoende verstand van voeding of wilskracht hebt om er te raken. Dan verspil je veel geld en een hoop goede AAS zonder het verhoopte resultaat.

Dit spreekt vanzelf. Als je eraan dacht om deze vraagt te stellen, neem het dan van mij aan, ben je nog niet klaar voor het gebruik van steroïden. Na een kuur met steroïden zijn je natuurlijke coïtus hormoon levels ernstig onderdrukt door een mechanisme dat “negatieve feedback” heet. Om winst te behouden en een gezonde mentale en fysieke levensstijl te garanderen, moet je je testosteron levels terug online krijgen. Wanneer er een tekort aan steroïden in het lichaam is opgetreden, zal het proberen om terug natuurlijke testosteron aan te maken. Maar jammer genoeg vallen steroïde levels niet weg, meestal is er een oestrogeen “rebound” (‘terugspring’) die de negatieve feedback verlengt. Oestrogeen op zich zal natuurlijk niet voldoen om je winst te behouden. Dus is een oestrogeen antagonist nodig post-cyclus, of Clomid (clomiphene citrate) of Nolvadex (tamoxifen citrate) of beiden indien gewenst.

 

Tijdens langere of zeer onderdrukkende cycli (Deca, langwerkende test, trenbolone) kunnen je testikels aanzienlijk beginnen krimpen omdat ze niet gebruikt worden. Dit kan het moeilijker maken om test productie onmiddellijk op te starten. In deze gevallen is het advies om ook HCG te gebruiken tijdens tot kort na de kuur om de testikels eerst groter te krijgen.

Dit hangt om te beginnen af van de gebruikte producten. Meer specifiek wat het langwerkende product was in de kuur. Als je alleen orale of test suspensie of winstrol injecties gebruikte, dan begin je Clomid/Nolva therapie onmiddellijk daarna. Indien korte esters als propionaat of acetaat werden gebruikt, start dan 4-6 dagen na je laatste shot. Als je lange esters gebruikt (enanthaat, undecylenate, undecanoate, decanoate, heptylate, …) start dan de therapie 10-14 dagen na je laatste shot.

 

Voor Clomid start met 150 mg/dag voor 2 weken, dan 100 mg/dag voor 2 extra weken. Met nolvadex, welke de voorkeur geniet, start met 50 mg/dag voor 2 weken en 25 mg/dag voor 2 extra weken. In beide gevallen dus 4 weken.

 

Voor je deze gebruikt raadpleeg je best eerst de profielen over deze stoffen welke je hier kan vinden:

 

http://wiki.dutchbodybuilding.com/Categorie:Doping

 

Kijk hier voor een meer uitgebreide uitleg over nakuren.

Het idee is om de laatste weken van de kuur hiermee te beginnen bij een lichte kuur, en additioneel vanaf week 4 in een zwaardere kuur. Bij methode 1 gaat het om 750-1000 IU HCG elke 2 dagen, en dit de 2 laatste weken van de kuur tot 1 week na de kuur, nog vóór nolvadex/clomid therapie wordt gestart. Een alternatief hierop is 500 IU /per dag voor dezelfde periode.

 

Bij methode 2 (zwaardere kuren) volgt men methode 1 plus additioneel tijdens de kuur om de 2 weken 500-1000 IU 3 x in de week te beginnen in week 4 van de AAS kuur. Voor injecties om de 2 weken injecteer je intramusculair en voor injecties ED of EOD injecteer je subcutaan.

 

Twee dingen om te onthouden:

 

HCG is onderdrukkend voor natuurlijke testosteron, dus zorg ervoor dat je Nolvadex en/of Clomid therapie minstens 2 weken langer duurt dan je HCG therapie.

 

HCG in hoge dosis of gedurende gebruik op lange termijn (langer dan 25 dagen of hoger dan 3000-5000 IU per shot) kan een omgekeerd effect hebben en kan je herstel verhinderen, dus houd je aan bovenstaande protocol.

 

HCG komt in twee flesjes, eens de flesjes gemengd zijn, moeten ze in de koelkast bewaard worden (maximaal 60 dagen).

 

Kijk hier voor een meer uitgebreide uitleg over gebruik van HCG.

Alleen orale anabolen gebruiken in je kuur is gewoon niet verstandig. Omdat ze extreem schadelijk zijn voor de lever, mogelijk zelfs met blijvende schade, kan je ze nooit lang gebruiken en moet je ook rekening houden met langere off perioden. Je kan geen noemenswaardige massa winnen in een te korte kuur en je kan ook praktisch geen kwalitatieve massa behouden na zulke kuur.

 

Met dianabol of Anadrol is het nog tweemaal zo erg. De grote winst komt vooral door werking van oestrogeen (het vrouwelijk hormoon dat overblijft na aromatase van testosteron of synthetische varianten). Dat betekend (tijdelijk) opgeblazen zachte spieren, huid en aangezicht en vocht retentie, vet winst, en heel gemakkelijk te verliezen winst na de kuur (verwacht nooit meer dan de helft te behouden van een dianabol only kuur, zelfs met een perfect voedingsschema), en zo voort.

 

Dianabol, oxy ed. kunnen gebruikt worden als deel van elk goed schema, maar zijn is geen kuurschema op zich.

 

Voor veilige en behoudbaren winst moet je sowieso gaan injecteren.

Injecteren is kinderspel. Simpel gezegd doorboor je de huid met de naald, wanneer het wat moeilijker gaat, dan zit je in de spier. Druk erdoor. Trek nu de zuiger terug. Als er geen bloed in de spuit komt, injecteer dan langzaam. Als er bloed in de spuit komt, trek dan de naald een stukje terug en injecteer. Zorg er altijd voor dat de spier waarin je injecteert ontspannen is. Als je zelf in de bil injecteert, dan moet je neerzitten om de spier ontspannen te krijgen. Als iemand anders je injecteert moet je rechtstaan. Bij de quads/bovenbenen moet je zorgen dat de knie gebogen is.

 

Je kan hier leren hoe je hoort te injecteren, met alle manieren van spot injecties erbij:

 

http://www.spotinjections.com/

 

Ik ben niet zo’n aanhanger van spot-injecties, als je ze toch gebruikt, gebruik dan liefst alleen producten op waterbasis zoals test suspensie en winstrol met een fijnere naald.

 

Als je nog steeds angst hebt, laat dan iemand anders het voor je doen. Desnoods een dokter of verple(egster)(ger).

 

Meer informatie over injecteren.

 

https://www.anabolen-kopen.net/belangrijke-info/alles-over-injecteren/

Voor billen/glutes en zelfs quad injecties is een 23 G voldoende, 1 tot 1.5 inch. De langere voor de billen/glute injecties. Voor spot-injecties is het gebruik van een 25 of zelfs een 27 G aangeraden. Het is meer comfortabel. Voor dikkere producten als Deca is 25 te smal en moet je een 23 gebruiken.

Ik denk dat dit misschien wel een vraag is die wat vaker gesteld mag worden. Mensen lijken te denken dat steroïden dé magische pilletjes zijn en ze dan voeding en training kunnen verwaarlozen. Niets is verder van de waarheid. Om steroïden correct te gebruiken, zou je dichtbij je grens van natuurlijke spiergroei moeten zitten. Dat maakt de zaken nooit gemakkelijker. Je zal tijdens een kuur nóg meer moeten eten om spiermassa te winnen, 25 calorieën en 1,5 gram eiwit per pond lichaamsgewicht verspreid over 6-7 maaltijden dagelijks.

 

Als je aan het diëten bent om vet te verliezen, dan is het een andere zaak. Je moet dan minderen in calorieën terwijl je eiwit steeds zo hoog mogelijk houdt. In deze omstandigheden zal je geen spiermassa winnen. Het gebruik van anabole steroïden in deze conditie is enkel bedoeld voor het behoud van droge spiermassa terwijl je vet verliest door een catabole conditie.

Anabolen zorgen niet voor een serieus vetverlies. Steroïden gebruik tijdens dieet fases is enkel om droge massa te behouden, niet om vetverlies te verhogen. Om vet te verliezen zijn diëten en cardio nog altijd de meest effectieve manieren. Natuurlijk zijn er illegale medicijnen die daarbij helpen, zoals clenbuterol en T3. Maar niet anabolen. De keuze van steroïde is echter belangrijk, je moet een non-aromatiserende steroïde selecteren om het winnen van vet en vocht te vermijden, wat averechts werkend zou zijn.

Genoeg anabolen. Als je 500 mg testosteron per week gaat doen, en je krijgt een product dat 250 mg/ml is, dan moet je ervoor zorgen dat je 20 ML hebt van deze testosteron. Als het slechts 100 mg/ ml is, dan heb je 50 ml nodig van dit product, etc. Hetzelfde gaat op voor tabs. 100 D-bol tabs van 5 mg is niets. Voor een kuur heb je er meer dan 250 nodig. Zorg er ook zeker voor dat je de nodige hulpmiddelen in huis hebt: anti-oestrogenen voor tijdens de kuur (nolvadex en arimidex bijv.) en je middelen voor de nakuur (HCG, Nolvadex, Clomid, aldactone). En natuurlijk, voldoende spuiten en naalden.

Neveneffecten die veroorzaakt worden door anabolen zijn van androgene ofwel estrogene oorsprong. De winst die veroorzaakt wordt door anabolen komt van de activatie van androgene en estrogene receptors* (*de ‘sleutelgaten’ aan o.a. spieren die de eiwitsynthese kunnen beïnvloeden). In essentie betekend dat, dat wanneer je de neveneffecten verminderd, je ook de winst verminderd. Dus je moet weten wat je wilt, goede winst of een veilige kuur. Elke anabole steroide heeft een risico van neveneffecten, er is geen veilige steroide en er is geen enkele veiligste anabole steroide.

 

Het beste advies dat ik hierover kan geven is om een keuze te maken over welke neveneffecten je het meest hinderen en storen, estrogeen of androgeen, en dan probeert om deze zo goed mogelijk te vermijden. Maar je zal uiteindelijk een risico moeten nemen. Als je niet kan leven met het feit dat je neveneffecten kan ervaren (en die kans zit er dik in als je een goede kuur wilt doen) dan ben je niet klaar voor anabolen. Of je winst betekend meer voor je, of niet. Maak de keuze.

De vraag kan verschillende antwoorden hebben. Voor nieuw spul, voor multi-gedosseerde vials enz. Feit is dat je ze hoort te bewaren in een koele, droge en donkere plaats. Zoals een kelder bijvoorbeeld. Koelkast is niet nodig tenzij je kelder warmer is dan 15-18° en/of indien ze vochtig is. Uitzonderingen hierop zijn uiteraard groeihormoon, wat best in de koelkast bewaard wordt, en HCG. HCG komt in twee vials en deze kunnen op dezelfde manier als anabolen bewaard worden. Maar eens de vials met elkaar gemengd zijn, en indien het een multi-dossering is waar wat van over is, dan moet het in de koelkast bewaard worden. Dat is de reden dat het gescheiden verkocht wordt, zodat het niet steeds gekoeld hoeft te worden.

CC en ML

 

1 cc is één kubieke centimeter. 1 ml is 1 milliliter. Ze zijn exact hetzelfde. 1 cc = 1 ml. Dit zijn volumetrische benamingen volgens het metrisch systeem, het systeem dat gebruikt wordt door 95% van de wereld. Ze duiden een volume aan, niet een gewicht.

 

MG en ML

 

1 mg is 1 milligram. Het is een gewichtseenheid. In exact gewicht, zou je 1000 mg van elke stof kunnen vergelijken met één ml van elke vloeistof, maar afhankelijk van de stof en de vloeistof zal dit lichtjes verschillen. Er is geen exacte overeenkomst tussen gewicht en volume. De hoeveelheid mg per ml is altijd kleiner dan 500 anders zou het niet vloeibaar meer zijn. Maar normaalgezien kan het variëren van 1 mg tot 400 mg voor elke ml. Het hangt af van het product en zou op de vial of amp. moeten staan. Als er staat 250 mg/ml, dan bevat 1 ml of 1 CC precies 250 mg. Niet meer, niet minder. Als er staat 20 mg/ml, dan bevat elke ml of elke CC 20 mg. En zo voorts.

 

MCG en MG

 

1 mcg of 1 µg is 1 microgram. Een meeteenheid 1000 keer kleiner dan een mg. Clenbuterol en T3 bijvoorbeeld zijn uitgedrukt in zulke kleine hoeveelheden. Normaalgezien kan je zeggen dat 1 mcg = 0.001 mg is.
Dus als je clenbuterol 20 mcg is, dan is dit hetzelfde als 0.02 mg

 

IU

 

1 IU is een International Unit. Dit is product-specifiek, omdat dit nummer verschilt voor elke stof. 1 IU vitamine D is niet dezelfde hoeveelheid als 1 IU HCG. En zo voorts. IU’s zijn altijd verschillend en kunnen alleen uitgedrukt worden met betrekking tot 1 en hetzelfde product.

Ok, niet de meest gestelde vraag, maar toch nuttige info om door te geven. Hieronder een link naar het topic. Goede info en verplichte leesvoer voor iedereen die vaak kuurt. Voorzichtig verwerken van naalden is netjes en bewijst dat je als gebruiker, professioneel en verantwoord omgaat met je zaken:

 

Veilig wegwerpen van spuiten & naalden

Veel beginnende bodybuilders zitten met het probleem dat ze niet genoeg calorieën binnenkrijgen om fatsoenlijk te kunnen groeien. Training en rust blijkt meestal geen probleem te zijn, en ook het nemen van ‘supplementen’ vormt geen obstakel. kennis van supplementen is zo overheersend op de meeste discussieboards dat vrijwel iedereen die informatie met een klik van de muis kan vinden. Voeding aan de andere kant, is een veel moeilijker aspect van bodybuilding. Het neemt vele uren van je tijd in beslag, elke dag weer. Het is ook het meest onderschatte en verwaarloosde aspect van onze sport dat er is: het is tijd verbruikend, duur en laten we eerlijk zijn, saai.

 

De bodybuilders die deze sport serieus nemen realiseren zich allemaal dat het voldoende consumeren van goede calorieën hetgeen is wat de jongens van de mannen onderscheidt. Er is geen menselijke manier waarop een man 50 kg droge spiermassa aan zijn lichaam kan winnen zonder een hoge calorie inname en dit meerdere keren gedurende de dag. De meeste jongens zullen mij gelijk geven als ik zeg dat het een ontmoedigende taak is. `Hoe kan ik verder gaan met eten als ik al vol zit of gewoon geen honger heb?´. Wel, daar gaat dit artikeltje nu over. Ik zal je het geheim vertellen dat door verschillende bodybuilders op korte tijd bewezen is, een methode om je eetlust te verbeteren en dit 100% natuurlijk, geen supplementen of farmaceutische middelen zijn hierbij nodig.

 

De truc is weten hoe je jezelf hongerig maakt. Als je jezelf moet dwingen om te eten wanneer je geen honger hebt, dan wordt het een sleur en zal je hoogstwaarschijnlijk falen.

 

De eerste stap:
Vergeet de traditionele manier van eten. 3 maaltijden per dag is gewoonweg niet genoeg (tenzij je één van die genetische wonderen bent). Een minimum van 6 maaltijden zal al snel een gewoonte worden.

 

Voor de eerste 5 dagen is het de bedoeling dat je elk uur gaat eten. Het is niet zo erg als je denkt. Geen volledige maaltijden elk uur, maar kleine porties van om het even wat.
Voorbeeld:
1 appel, ½ broodje pindakaas, ½ eiwit shake, eiwit/chocolade reep, een banaan, etc.
De kwaliteit van deze voeding die je eet in deze 5 dagen periode is niet zo belangrijk als het feit dat je überhaupt wat eet. Het moet klein genoeg zijn om je maag niet te vullen, zelfs als je nog honger hebt, eet niet. Laat je maag gewend worden aan de kleine snack/voeding elk uur. Na de 3de of 4de dag sterf je van de honger, ‘smekend’ voor die onweerstaanbare snack. Je metabolisme zal ook aanpassen aan je nieuwe eetgedrag. In tegenstelling met opsparen van calorieën voor je volgende maaltijd na 4 tot 5 uur (zoals je gewend was), zal het verwachten dat je binnen een korte tijd weer voeding tot je krijgt. Met als gevolg, meer calorieën worden verbrand als energie, of meer en beter herstel van je training/sportactiviteit. Kan je de mogelijkheden al zien voor lichaamsvet reductie?

 

Nadat je je lichaam gewoon hebt laten worden aan de frequente voedingsmomenten, zal je bij jezelf merken dat je bijna constant honger hebt. De logische stap voor de volgende 5 dagen periode, is dat je méér gaat eten bij elke snack maaltijd. Maar in plaats van elk uur te eten, verspreid nu de tijd naar elke 90min. (1 ½ uur) of 105min. (1 uur 45 min.).

 

Ga door met dit proces van 5 dagen periodes tot je elke 2 ½ tot 3 uur (minimum) een volledige maaltijd eet.

 

Veel eten is niet makkelijk. De voorbereiding van voeding voor je 6 dagelijkse maaltijden neemt een hoop tijd in beslag. Voor velen zullen 1 of 2 van die maaltijden bestaan uit een eiwit – of weightgainer shake maar het aantal calorieën dat we moeten eten zou de doorsnee jan met de pet in een 150kg wegende ton met vet veranderen in minder dan een jaar.
Dus: train hard, slaap zoveel je kan, drink per 1000 kcal 1L water, neem je supplementen en eet!!

Zal alcohol je winst verminderen? Waarschijnlijk niet. Maar houd rekening met een paar aspecten. Eerst en vooral, alcohol is een oestrogeen agonist. Het kan de effecten van oestrogene drugs versterken en de neveneffecten vergroten. Vooral als je gevoelig bent voor dingen als gyno en vochtopstapeling, dan moet je hier rekening mee houden. Ten tweede heeft alcohol een heftig negatief effect op de lever. Het combineren met orale anabolen kan zeer gevaarlijk zijn in termen van leverschade. Al bij al kan het risico minimaal zijn, maar geheel onthouden van alle alcohol is de enige en beste manier om een hoop problemen te voorkomen. Als je meer dan een glas wijn per dag drinkt, of als je bekend staat voor weekend fuiven, dan dring ik erop aan om jezelf geen medicijnen met voorschrift toe te dienen.

99 keren van de 100 zal een ondernemend bedrijf niet testen op anabolen. Ze testen op opiaten, amfetamines en andere recreatieve drugs. Testen op anabolen is zeer duur en deze plaatsen zouden extra geld moeten besteden aan iets dat niet al te vaak voorkomt in de zakenwereld. Nu als je solliciteert voor het leger of een professioneel sport team dan kan er een kans zijn op tests, echter bij een normale job zal er geen test zijn.

Onderstaande punten zullen in de meeste gevallen volstaan. Eventueel kan je je cholesterol levels (LDL en HDL) ook laten meten. Weet wel dat je behoorlijk wat uren daarvoor niet gegeten mag hebben.

 

Code:
[B]Bepaling  Eenheid   Norm waarde[/B]
gamma GT   U/l   10-50
ASAT (SGOT)   U/l   10-40
ALAT (SGPT)   U/l   5-45
LDH       U/l  175-400
natrium      mmol/l   136-145
kalium      mmol/l   3.6-5.0
kreatinine  umol/l   80-120
LH       U/l   2-12
FSH       U/l   1-8
Testosteron  nmol/l   10 - 40

 

Tests and Blood Work

 

First concern was Frank’s health. Luxury type tests may include “quantitative urinary amino acid screening test” (QUAAST) to pin point specific amino acid deficiencies, but they are not mandatory. I have used both Smith Kline Bio-Science Labs, 7600 Tyrone Ave., Van Nuys ca 91405, or Doctor’s Data 30 W. 101 Roosevelt Rd. West Chicago IL. 60185.

 

Below are 15 tests that I consider mandatory, and a few additional tests that may need to be added. These 1 5 tests needed to be run pre-cycle, mid-cycle, and post-recovery. In the future, problem areas obviously needed to be retested and evaluated at the appropriate point in each cycle. This was the only way to find out if the Program was working at peak efficiency, if doses are appropriate for that individual etc.

 

HORMONE
1. Cortisol, Total
2. DHEA Sulfate
3. IGF-1
4. IGFBP-3
5. T3, Free
6. T4, Free
7. TSH
8. Testosterone, Total, Free and Weakly Bound
9. Hemoglobin A1C
10. Fasting Insulin

 

CARDIOVASCULAR
11. CBC
12. Comprehensive Metabolic Panel
13. Lipid Panel

 

OTHER
14. GGT Important Liver Value not included in Comp Metabolic Panel
15. PSA

Een ester is een organische verbinding die ontstaat door reactie van een zuur met een alcohol en vormt een klasse van organische verbindingen. Men kan esters beschouwen alsof ze ontstaan zijn uit een condensatiereactie tussen een alcohol en een zuur. Hieronder een eenvoudig chemisch diagram van deze reactie in figuur A. Figuur B toont de chemische structuur van vrije testosteron (chemische formule C19H28O2) als ook twee verschillende esters van testosteron (testosteron cypionaat en testosteron enanthaat).

 

Er zijn een aantal verschillende esters van testosteron, waaronder de meest bekende en voorgeschreven injectables testosteron enanthaat en cypionaat, maar ook andere esters als acetaat, propionaat, isocaproaat, caproaat, decanoaat en undecanoaat. Elk van deze verschillende esters is een moleculaire ketting samengesteld uit koolstof, waterstof en zuurstof atomen. Het grote verschil tussen de verschillende esters, is uit hoeveel koolstof en waterstof atomen de ketting bestaat. Bijvoorbeeld, de propionaat ester is samengesteld uit 3 koolstof, 6 waterstof en 2 zuurstof atomen, terwijl de cypionaat ester samensgesteld is uit 8 koolstof, 14 waterstof en 2 zuurstof atomen.

 

Esterificatie van testosteron wordt gedaan om de oplosbaarheid van testosteron in olie te verbeteren, waardoor de afgifte vertraagd vanuit de plaats van injectie.

 

http://wiki.dutchbodybuilding.com/Ester_(chemie)

Staat uw vraag er niet bij. Geen zorgen! U kunt ons altijd e-mailen met al uw vragen. Wij zorgen er dan voor dat u alsnog zo snel mogelijk antwoord krijgt op uw vraag!

 

E-mailadres: [email protected]