GHRP-6 (Growth Hormone Releasing Hexapeptide)

GHRP-6 is een injecteerbaar peptide in de categorie van groeihormoon afgevende peptiden of GHRP’s. De meest voorkomende gebruik van deze peptiden om GH te verhogen. Andere peptiden in deze categorie omvatten GHRP-2, hexareline en Ipamorelin. Met betrekking tot het verhogen GH al deze werkzaamheden dezelfde, en er is geen behoefte of voordeel te combineren. In plaats daarvan, het meest geschikt zijn voor het specifieke geval gekozen.

Het voornaamste gebruik van GHRP-6 verhoogde GH niveaus, wat ook resulteert in een verhoogde voorzienIGF-1 niveaus. Dit helpt vet verlies en in sommige gevallen helpt spieren te krijgen ook. In het algemeen wordt GHRP gebruik gekozen als een alternatief voor GH gebruik, en slechts zelden wordt gecombineerd met GH.

Redenen om GHRP-6 de voorkeur boven andere GHRP zijn het effect op het verhogen van de eetlust (die ook een nadeel kan zijn), en de bewezen waarde verminderen van ontsteking en helpen schade bijzonder tendinitis genezen.

Wanneer moet GHRP-6 gebruiken

GHRP-6 wordt het meest algemeen gebruikt voor dezelfde doeleinden die GH kunnen worden gebruikt, maar kunnen worden gekozen wanneer een kostenvoordeel bestaat begunstiging GHRP-6, GH niet beschikbaar is, of de individuele voorkeur van de gedachte stimuleren zijn GH productie injecteren GH.

Deze doeleinden kunnen omvatten een toename van vet verlies, verbeterde spier winst bij gebruik in combinatie met anabole steroïden , cosmetische verbetering van de huid, en verbeterde genezing van een blessure.

Hoeft fietsen GHRP gebruik en dus daarom GHRP-6 worden gebruikt wanneer het wordt gedacht nuttig voor elke van de bovengenoemde redenen. Echter, wanneer het gebruik is aan de gang in plaats van korte termijn versterking van een steroïde cyclus of vet-verlies programma, raad ik aan het beperken van de dosering tot het minimum einde van de voorgestelde dosering.

Verhoogde vanaf combineren GHRP-6 met een GHRH

Terwijl GHRP-6 kan induceren sterk verhoogde GH productie bij gebruik alleen, een bepaalde dosis aanmerkelijk effect wat een GHRH (groeihormoon releasing hormoon) peptide wordt genomen op hetzelfde moment zien. Anders, wanneer een combinatie van een GHRH met GHRP-6, slechts de helft of een derde zoveel GHRP-6 is nodig om dezelfde toename GH productie verkrijgen.

Daarom is het een gemeenschappelijke keuze om een GHRH combineren met een GHRP, maar uitstekende resultaten worden vaak verkregen zonder doen. Een voorkeur van GHRH is Mod GRF 1-29 (ook bekend alsCJC-1295 zonder DAC .)

Hoe te GHRP-6 gebruiken

GHRP-6 wordt meestal geleverd in kleine flesjes van 5 mg die gekoeld moeten worden bewaard. (Het is echter aanvaardbaar voor hen om ongekoeld worden gemaild.) Het flesje wordt met een handige volume van steriel of bacteriostatisch water verdund. Bijvoorbeeld, kan de flacon verdund met 2,5 ml water, waarbij een oplossing van 2 mg / ml (2000 mcg / ml). Na het toevoegen van water, het flesje opnieuw wordt bewaard in de koelkast.

Bij het ​​doseren wordt een geschikt volume worden getrokken uit de flacon (typisch) een insuline-injectiespuit volgens de gewenste dosis en de concentratie van het preparaat. In het bovenstaande voorbeeld zou een dosis van 100 mcg slechts 0,05 ml, of “5 IU” en die op een insulinespuit nodig. Een 300 mcg zou 0,15 ml, of “15 IU” vereisen zoals aangegeven op een insulinespuit.

Injectie kan subcutaan, intramusculair of intraveneus worden op basis van persoonlijke voorkeur.

De dosering zal gewoonlijk ten minste tweemaal per dag en bij voorkeur 3x / dag voor het beste effect, die tenminste 30-60 minuten voor de maaltijd en in een tijd van niet verhoogde bloedsuiker (met andere woorden, na bloedsuiker tijd moest vallen aangezien de laatste maaltijd.) Het algemeen genomen bedrag zal 50-300 mcg per keer. Bij gebruik van een GHRH met GHRP-6, moet de dosering worden verminderd tot 50-100 mcg per keer.

Voor verhoging van de GH niveaus, hogere doseringen binnen het aanbevolen bereik zeker toenemen effect.Voor genezing voordeel, bijvoorbeeld tendinitis, de onderkant van het bereik vaak volledig voldoende merkbaar groter effect niet noodzakelijkerwijs gezien met verhoogde dosis.

Hoewel er geen scherpe cut-off tussen een oplossing van GHRP-6 nog steeds goed en potentie met de tijd hebben verloren, als een algemene richtlijn, moet een flacon gebruikt worden binnen een maand van te zijn opgelost. Verleden, zou ik het flesje weg te gooien en een nieuwe te beginnen.

Farmacologische klasse: Mimetic van ghreline

GHRP-6 en GHRP al zijn mimetica van ghreline, een hormoon geproduceerd door cellen van de maag in reactie op een nuchtere toestand, zoals een kort vasten. Ghreline en ghreline mimetica werken door het activeren van de ghreline receptor, ook wel de groeihormoonsecretagoog receptor (GHS-R1a). Verhoogde ghreline niveaus handelen aan het vergroten GH niveaus door stimulatie van ghreline receptoren in de hypofyse.

Injectie van GHRP-6 of GHRP stimuleert GH in hoofdzaak dezelfde wijze als vasten-geïnduceerde verhoging van ghreline. Het effect is aanzienlijk groter, echter. Suprafysiologische niveaus van GH worden eenvoudig gerealiseerd met de juiste dosering van GHRP.

Andere activiteiten van ghreline, en potentieel van GHRP-6

Ghreline heeft vele activiteiten in het lichaam naast het stimuleren van GH release. Het stimuleert de eetlust, cardioprotectief, kan helpen beschermen cellen tegen oxidatieve schade, kan verminderen ontsteking en genezing te bevorderen, en kan bevorderen vetverbranding in de spieren. Er is ook enig effect op de toename van cortisol door toename ACTH en verhoogde prolactine. Wanneer de activiteit van ghreline is vergelijkbaar met die welke gewoonlijk optreedt tijdens vasten, effecten op cortisol en prolactine eveneens vergelijkbaar zijn alleen die ervaren tijdens het vasten.

Ghreline zich voor zover ik weet niet is gebruikt als prestatieverhogend middel. Daarentegen ervaring met GHRP is vrij uitgebreid. GHRP-6 met name in veel gevallen effectief bij de behandeling tendinitis geweest, die goed gevolg kan zijn van zijn activiteit in het ghreline receptor.

In grote lijnen, het is al lang een wijdverbreide opvatting dat het vasten kan in veel gevallen bieden gezonde effecten dan eenvoudige vet verlies. Het is speculatief dat verhoogde ghreline een belangrijke oorzaak van de werkzaamheid moeten zijn (indien de toekenning effect), maar het is volledig in overeenstemming met de wetenschappelijke literatuur dat deze verhoging van ghreline gezondheidsvoordelen kan hebben.Passende-gedoseerd en gefietst GHRP gebruiken kan ten minste gedeeltelijk te bieden dergelijke voordelen, met name met betrekking tot de anti-inflammatoire en helende werking.

Er zijn aanwijzingen in de literatuur van ghreline handelen vet opslag bevorderen, maar dit blijkt weefsel-specifiek zijn, bijvoorbeeld in de lever. In bodybuilding, op geen enkele wijze heeft een dergelijk effect duidelijk geweest met GHRP-6. In plaats daarvan heeft GHRP-6 effectief als een snij drug geweest, mits voedselinname gecontroleerd.

Omdat sommige GHRP zijn even effectief als anderen in toenemende GH maar verschillen in effect op honger of ACTH stimulatie, lijkt het waarschijnlijk dat er verschillen kunnen zijn in ghreline receptoren tussen verschillende weefsels of verschillen in functie (bijvoorbeeld met cofactoren.) Dit is de meest waarschijnlijke verklaring voor GHRP-6 effectief in het stimuleren van de honger en het helpen helen tendinitis, terwijl GHRP-2 stimuleert de honger minder en kan minder waarde voor genezing hebben.

Factoren afnemende effectiviteit van GHRP-6

Bij toenemende GH niveaus, GHRP-6 minder effectief in de aanwezigheid van hoge bloedsuikerspiegel of hoge somatostatine niveau, die resulteren uit hoge IGF-1 niveaus. Daarom, voor het beste effect GHRP-6 worden genomen terwijl bloedsuiker relatief laag, bijvoorbeeld ongeveer 30-60 minuten voor de maaltijd.GHRP-6 wordt verminderd effect hebben als GH wordt door injectie, omdat GH verhoogt IGF-1. Wanneer GH gebruik beperkt tot niet meer dan ongeveer 14 IU per week zal tegelijkertijd GHRP-6 gebruikt waarschijnlijk nog GH wat verder toenemen, maar als GH gebruik hoger is dan deze dan waarschijnlijk GHRP-6 injecties weinig doen niets aan het vergroten GH niveaus verder.

Lage niveaus schildklier ook werkzaamheid van GHRP-6 en enigszins steeg schildklierniveaus, zoals bij 50-200 mcg / dag van T4 of 12,5-50 mcg / dag verlagen T3 , de werkzaamheid te verbeteren. (Als T3 wordt gebruikt, moet de dosering worden verdeeld in drie doses per dag.)

GHRP-6 en gynaecomastie

Hoewel ik betwijfel dat GHRP-6 gebruik is waarschijnlijk gynaecomastie (gyno) veroorzaken, kan verhoging van prolactine uit GHRP-6 gebruik problematisch voor sommige individuen die al gyno, waaronder onopgemerkt gynaecoloog die ontwikkeld tijdens de puberteit zijn. Ipamorelin kan een betere keuze van GHRP voor dergelijke individuen.

Conclusie

GHRP-6 effectief kan een wezenlijke toename GH productie. Het is meestal 2-3 keer per dag genomen door injectie op de momenten dat de bloedsuikerspiegel niet verhoogd is. Kosten is over het algemeen matig.Het enige gemeenschappelijke mogelijke nadelige bijwerking is meer honger. Gemeenschappelijke plaatsvervangers omvatten GHRP-2, hexareline, Ipamorelin, of GH zelf. GHRP-6 kan ook voordelen die GH niet voorziet, via haar optreden op de ghreline receptor in verschillende weefsels van het lichaam.